WEN aan de slag met helpdesk en zonne-energie

WEN concreet aan de slag

WEN gaat dit jaar met twee projecten de eerste concrete stappen zetten naar het doel om in 2025 energieneutraal te zijn. Allereerst wil WEN inwoners deskundig informeren over energiebesparende en duurzame maatregelen door een helpdesk op te zetten. Bovendien zal de coöperatie op grote daken zonnepanelen plaatsen en beschikbaar stellen aan leden van WEN.

Helpdesk

WEN start met een helpdesk. “Wij krijgen veel vragen over de technische en financiële mogelijkheden van energiebesparing en duurzame energie”, geeft WEN-voorzitter Pieter de Kroon aan. “Al deze vragen willen we goed en professioneel beantwoorden. Daarom zetten we een helpdesk op speciaal voor leden van WEN. Hebben ze vragen over bijvoorbeeld isolatie of over subsidies, dan willen we hen hiermee van dienst zijn.” WEN wil dat graag opzetten met hulp van dorpsbewoners. “Voor en door Wijnjewoudsters”, zegt De Kroon.

Zonne-energie op grote daken

Daarnaast gaat WEN collectieve zonneprojecten op grote daken realiseren. De Kroon: “Niet iedereen heeft een geschikt dak om zonnepanelen te kunnen plaatsen. dak stal HerderOok wonen er genoeg dorpsgenoten in een huurwoning, waarop je geen zonnepanelen mag neerleggen. Als wij zonnepanelen op grote daken van agrariërs of andere bedrijven gezamenlijk aanschaffen en installeren, kan iedereen van de voordelen van zonne-energie genieten door een aandeel in het zonnedak te nemen.”

Een eerste aanzet is al gegeven: op de stal van kalverhouderij Herder Agro aan de vaart kunnen mogelijk 900 zonnepanelen geplaatst worden. Samen met  de Energiewerkplaats wordt nu de businesscase uitgewerkt.  “Dit kan ons eerste collectieve zonneproject worden” aldus De Kroon. WEN gaat de komende maanden onderzoeken of er nog meer geschikte daken in het dorp zijn. De leden van WEN wordt gevraagd of ze willen meedoen in het collectieve zonneproject.

1 reactie

  1. […] Begin januari berichtten wij al over de gunstiger voorwaarden voor de Postcoderoosregeling (ook wel de RVT, de Regeling Verlaagd Tarief). In een blog van Simon Visbeek wordt de Postcoderoos Regeling met rekenvoorbeelden uitgelegd via deze link. De gunstiger voorwaarden zijn van groot belang voor het welslagen van de plannen van WEN voor zonnepanelen op grote daken. […]

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *