Nieuwsbrief WEN Stap voor Stap maart 2016

WEN boekt eerste succes

Maar liefst 34 huishoudens in Wijnjewoude hebben dankbaar gebruik gemaakt van de speciaal aan WEN toegekende energiesubsidie. De 144 duizend euro ISV subsidie die de gemeente in november beschikbaar stelde is in slechts 4 maanden volledig opgebruikt. Inmiddels komt de uitvoering van de besparingsmaatregelen mooi op gang en daarmee de vervulling van de WEN droom een stapje dichterbij.

Lees hier welke energiemaatregelen deze 34 dorpsgenoten vooral toepassen. 

Sluit je aan bij WEN!

Ben jij één van de 34 gelukkigen die de speciale WEN subsidie ontvangt? En ben je nog geen lid van WEN? Dat kan toch niet waar zijn! Meld je dus snel aan.  Juist jij kunt onze WEN gemeenschap versterken met je ervaringen. En motiveer ook anderen om zich bij WEN aan te sluiten, want SAMEN kunnen we de WEN droom waar maken!

Friese Energiepremie 2016

Woon jij buiten de bebouwde kom van Wijnjewoude of ben je helaas te laat met je aanvraag voor de gemeentelijke subsidie? Je kunt hoe dan ook een aanvraag indienen voor de Friese Energiepremie 2016. Woningeigenaren in de provincie Fryslân kunnen tot € 2.800,- subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen via de Friese Energiepremie. Al vanaf één energiebesparende maatregel krijg je subsidie. Hoe meer maatregelen je laat uitvoeren, hoe hoger de premie. Voor buren die samen verbouwen is er (mogelijk) een bonus van € 250,- per adres. Zie http://www.snn.eu/friese-energiepremie .

Zonne-energie op grote daken

Omdat WEN nogal voorop loopt moet er heel wat uitgevonden worden. Zo werken we momenteel een zogenaamde businesscase uit voor collectieve zonne-energie op het bedrijfsdak van de kalvermesterij Herder. We gaan uit van de zogenaamde postcoderoosregeling 2016 waarbij de eigenaren van collectieve zonnepanelen geen energiebelasting hoeven te betalen. Zo kunnen dorpsgenoten, die zelf geen geschikt dak hebben, toch hun eigen opgewekte groene stroom gebruiken en de investering  terugverdienen. Binnenkort hopen we een concreet aanbod te kunnen doen. Hou daarom www.wen.frl in de gaten!

WEN in gesprek met ….

WEN is actief bezig een breed maatschappelijk draagvlak te creëren voor haar ambitie om in 2025 energieneutraal te zijn. Zo hebben we recent onze wensen gedeeld met het bestuur van Wetterskip Fryslan. Men luisterde geïnteresseerd naar de ideeën van Wijnjewoude om de voorzieningen op de zuiveringslocatie te gaan inzetten voor energiewinning. Bijvoorbeeld biogas uit rioolslibvergisting. Voor de zomer zullen we een tweede gesprek hebben.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *