Haalbaarheid mestvergisting getoetst in Wijnjewoude

De toezegging is binnen. Binnenkort wordt als proef een eerste haalbaarheidsonderzoek voor monovergisting uitgevoerd bij een melkveebedrijf in Wijnjewoude. Het betreft een nieuwe techniek waarbij uitsluitend mest via vergisting wordt omgezet in biogas. Dit biogas zou, wanneer het wordt opgewerkt tot de juiste samenstelling, kunnen worden gebruikt in het Wijnjewouder gasnet. Het lijkt een mooie kans om als dorp eigen biogas te produceren. Voor het zover is moet er nog heel wat worden uitgevogeld waarbij samenwerking met Friesland Campina tot de mogelijkheden behoort. Er zijn zeker nog twee melkveehouders geïnteresseerd in deze nieuwe gasproductiemogelijkheid dus we hopen op een positief haalbaarheidsonderzoek.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *