Kijken hoe het kan

Ze hadden zich prima voorbereid de huiseigenaren die op 8 oktober met groot enthousiasme lieten zien welke maatregelen zij dit jaar hebben genomen om fors op energie te besparen. De families Seefat en van der Veen zijn inmiddels zelfs van het gas afgesloten. Beide hebben nu een luchtwarmtepomp met lage temperatuurverwarming (vloerverwarming, infraroodpanelen, lage temperatuur radiatoren). Doe-het-zelver Poppe de Haan liet zien welke slimme isolatietechnieken hij had toegepast. Dankzij zijn zonneboiler, led-verlichting en 15 zonnepanelen heeft hij nog weinig energielasten over. Bij familie van Amsterdam-van der Meulen is recent, naast zonnepanelen, ook een zonneboilerset met heatpipes geïnstalleerd. Hiermee hebben ze 8 van de 12 maanden voldoende opgewarmd water voor douche, keuken en (vaat)wasmachines.

Superinteressant en inspirerend om dit allemaal te zien. Wel jammer dus dat te weinig mensen deze kans hebben aangegrepen om zich in te praktijk te oriënteren. Wil je alsnog graag eens kijken hoe het kan? Meld je bij info@wen.frl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *