2017 Doorslaggevend

Krijgt WEN de kans om voor het hele dorp groene stroom en gas op te wekken? Dit jaar verwachten we het antwoord op die vraag helder te krijgen.

Tijdens de WEN ledenvergadering spraken de aanwezigen hun steun uit voor het verder ontwikkelen van plannen voor een Energie Park aan de Tolleane. De ambitie van WEN is om daar, naast zonnestroom, ook groen gas te gaan opwekken. De komende maanden moet duidelijk worden of ons die kans geboden wordt.

Allereerst zal It Wetterskip een positief besluit moeten nemen over het overdragen van de rioolwaterzuiveringslocatie aan Wijnjewoude Energie Neutraal. We hopen hier tegen de zomer uitsluitsel over te krijgen. Daarnaast hopen we van de overheden toestemming en subsidie te krijgen om op die locatie een zonneveld te ontwikkelen en een centrale opwerkingsinstallatie voor groen gas te laten werken.

Dorpsgenoten kunnen dan participeren in het zonnestroomproject en profiteren van groen gas dat in hun eigen dorp is opgewekt uit koeienmest van eigen boeren. Hoe mooi is dat: groene energie van eigen bodem (en dan letterlijk).

Lees het hele verhaal in het verslag van de ledenavond op 16 februari 2017. Daar vind je ook alle presentaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *