Zonneveld op waterzuiveringslocatie geen ‘gelopen race’

Verwerving van de voormalige waterzuiveringslocatie, belangrijk onderdeel binnen onze droom, blijkt een uiterst moeizaam en langdurig proces.

Recent heeft Wetterskip Fryslân besloten om het perceel in twee onafhankelijke delen te knippen. A: het gedeelte van het bos dat eigendom is van het waterschap en B: het omheinde stuk met de opstallen van de waterzuiveringsinstallatie.

Het deel met opstallen kan uitsluitend met inbegrip van alle eventuele risico’s verworven worden. Iets dat onze energiecoöperatie door deskundigen sterk ontraden wordt en dat ook het WEN bestuur niet verwantwoord acht.
WEN zal zich moeten beraden op de ontstane situatie en zal dit punt in een eerstvolgende ledenvergadering op de agenda zetten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *