Zonnestroom van De Twa Bûken

Het groene hart van Janny en Ken Copeland van zorgboerderij De Twa Bûken gaat sneller kloppen als ze vertellen over het eerste postcoderoosproject van WEN dat bij hen gerealiseerd wordt.

“We hebben onlangs het asbest laten verwijderen en hebben nu een mooie plek voor het eerste postcoderoosproject van WEN. We doen dit vooral voor toekomstige generaties en willen hiermee onze bijdrage leveren aan de gemeenschap. Ook staan we achter de doelstelling van WEN om Wijnjewoude in 10 jaar energieneutraal te maken. Daar dragen we graag ons steentje aan bij.”

Zorgboerderij De Twa Bûken ligt aan Duerswâld, tussen Wijnjewoude en Bakkeveen. Janny en Ken doen hier aan dagbesteding voor mensen met een beperking, waarbij het type werkzaamheden volledig wordt afgestemd op de wensen van de cliënten. Ook zijn zij logeeradres voor kinderen met gedragsproblemen. En nu ook ‘energieleverancier’, weer een heel andere tak van sport.

Dit postcoderoosproject is een collectief zonnedak waaraan inwoners van Wijnjewoude en aangrenzende dorpen kunnen meedoen. Bijvoorbeeld als hun eigen dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Wil je ook panelen op het dak van De Twa Bûken? Er is nog ruimte. lees meer

Janny en Ken hebben er zin in, ……….alleen de hond lijkt minder enthousiast

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *