Mooi resultaat politiek minidebat

In LC en Sa! heb je kunnen lezen over het minidebat dat we op 20 februari in het kleine kantoortje op het energiepark beleefden. Er heerste een positieve sfeer en de lijsttrekkers waren echt geïnteresseerd in de belemmeringen die we de afgelopen tijd zijn tegengekomen. Zonder uitzondering was men van mening dat initiatieven van lokale energiecoöperaties zoveel mogelijk ondersteund moeten worden.

Direct daarna dienden Natuurlijk Fryslân en Grienlinks daarover een motie in bij Provinciale Staten. Deze motie is op 28 februari aangenomen. Een prachtige opsteker voor WEN en alle andere Friese lokale energiecoöperaties! De tekst van het bericht in de Leeuwarder Courant van 1 maart luidt:

Energie coöperaties met plannen voor duurzame energieopwekking kunnen bij de provincie aangeven welke regelgeving hen belemmert hun plannen uit te voeren….. De provincie moet haar best doen de coöperaties binnen de grenzen van de wet zo veel mogelijk tegemoet te komen, vinden de Staten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *