Thema avond Mestvergisting

Aardgasvrij met mestvergisting?

Buurtvereniging Klein Groningen en WEN nodigen zowel omwonenden van het energiepark als alle andere dorpsgenoten uit voor een thema avond over Mestvergisting op 3 oktober a.s.
We gaan dan met elkaar verkennen of en op welke manier groengasproductie op basis van mestvergisting een rol kan spelen bij het realiseren van een energieneutraal Wijnjewoude. Dat is immers de doelstelling van WEN en die willen we gezamenlijk realiseren.

Er is een kans dat het collectief vergisten van koeienmest haalbaar en betaalbaar blijkt, waardoor we in de toekomst kunnen stoken op groen gas uit Wijnjewoude in plaats van op aardgas uit Groningen of Rusland.

Excursie vergister Maatschap Heida Hoornsterzwaag 20 september 2019

Recent hebben omwonenden van het energiepark bij maatschap Heida ervaren wat een vergistingsinstallatie is. Op 3 oktober nemen we alle tijd om vragen, zorgen en tips te delen. Bijvoorbeeld over de aanblik van de locatie, geluid- en geurbeleving en verkeersbewegingen (route en geluid) etc. Daarnaast willen we fundamenteel met elkaar nadenken over hoe we samen Wijnjewoude energieneutraal kunnen maken en de kansen die groengasproductie via mestvergisting daarbij biedt.
WEN heeft al het nodige gedaan en uitgevogeld, daarom zal WEN de avond inleiden door de stand van zaken te beschrijven.

Jouw inbreng is belangrijk, want als omwonenden, inwoners, WEN leden en WEN bestuur willen we samen tot verantwoorde beslissingen kunnen komen. Daarom zien we je graag op donderdag 3 oktober in de Swingel.

Met hartelijke groet,

Clemens van den Brink, Buurtvereniging Klein Groningen
Pieter de Kroon, WEN

Donderdag 3 oktober in MFC De Swingel, aanvang 19.30 uur

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *