Wijnjewoudster daken leveren al 20% van onze stroom

We hebben afgelopen jaar het aantal panelen op Wijnjewoudster daken geïnventariseerd. Het aantal is van ruim 1.000 panelen in 2015 gestegen naar een dikke 4.000 nu. Daarmee voorziet het dorp al voor ruim 20% in de jaarlijkse stroombehoefte. We hebben nu in kaart dat naast een aantal grote daken, ongeveer 120 huishoudens  hun eigen stroom opwekken. Een prachtig resultaat dat alleen maar kan motiveren om zo door te gaan. De zonnepanelen meter publiceren we voortaan jaarlijks. Dus informeer ons als jij ook panelen op je dak legt.

 

Zon op grote daken
Sinds kort heeft WEN een projectleider ‘Zon op Grote Daken’. Het is Wouter van der Galiën, werkzaam bij Energie VanOns. WEN wil zoveel mogelijk grote daken als zonnedak inzetten, zodat we met een klein zonneveld kunnen volstaan. De opgewekte stroom wordt via Energie VanOns aan het dorp geleverd, waarbij een gedeelte van de opbrengst ook weer in lokale duurzaamheids- en sociale projecten wordt geïnvesteerd. Zo hebben zowel dakeigenaar als dorp profijt van de opgewekte stroom. En gaat de winst niet naar externe – vaak buitenlandse – investeerders.

Wouter’s taak is om belangstellende grote dakeigenaren van begin tot eind te ontzorgen. Of je nou als dakeigenaar zelf investeert (5 – 10% rendement) of wanneer je jouw dak aan de coöperatie verhuurt. Wil je meer weten? Stuur een mail aan info@wen.frl.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *