WEN praktijkvoorbeeld Green Deals Europa

De Europese Green Deal is een Europees programma om klimaatverandering tegen te gaan. Binnen de Green Deal is een nieuw initiatief ontstaan dat steden en regio’s centraal stelt, namelijk ‘Green Deal Going Local’. WEN is genoemd als één van de 200 beste praktijkvoorbeelden van een lokaal initiatief op het gebied van energie en klimaatverandering in Europa.

WEN is op allerlei vlakken bezig om de bewoners van het dorp bewust te maken van het belang van duurzaamheid en mee te laten denken over alternatieven voor de huidige energievoorziening. Alles voor en met de inwoners, dat staat voorop in de coöperatie.

Rob Jonkman: ‘WEN Wijnjewoude laat zien dat mensen zich bewust zijn van de klimaatopgave en dat mensen daar zelf ook de verantwoordelijkheid voor nemen. De aanpak van Wijnjewoude, met als uitgangspunten dat de energietransitie voor iedereen haalbaar en betaalbaar is en dat iedereen betrokken is, is een inspirerend voorbeeld voor veel andere dorpen in Friesland en Nederland. En nu ook voor Europa!’

Klik op de kaart van Green Deal Going Local op Nederland: https://cor.europa.eu/EN/regions/Pages/eir-map.aspx?view=stories&type=greendeal

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *