Subsidietoekenning zonneweide binnen

We werden verrast door de toekenning van de SDE++ subsidie voor de zonneweide van 1,5 ha aan de Tolleane. Enkele weken geleden vernamen we dat de beschikking nog wel 13 weken op zich kon laten wachten. Maar nu is het rond!

Bij deze subsidie wordt de opbrengstprijs van de zonnestroom gegarandeerd. De opbrengst is voor het dorp. De zonneweide moet uiterlijk op 1 april 2022 starten met de productie. De subsidie is voor een periode van 15 jaar.

Prachtig nieuws. Nu kunnen we aan de slag.
De zonneweide krijgt hoger geplaatste panelen, zodat het zonlicht de aarde kan bereiken, waarmee de biodiversiteit op het perceel wordt bevorderd. Samen met de omwonenden wordt bekeken wat er nog meer mogelijk is ter versterking van de biodiversiteit. Een van de suggesties is om er een wilde bloemenweide van te maken en er bijen te houden. Omdat het najaar een goede periode is om de schop in de grond te zetten zullen we omwonenden binnenkort uitnodigen om samen groene details ‘in te kleuren’.

Voor deze kleine zonneweide was de aansluiting al enige tijd geleden gegarandeerd door Liander. Ten behoeve van de stroomopslag wordt momenteel met de netbeheerder gesproken over de mogelijkheden van een buurtbatterij voor het dorp.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *