Veel interesse voor inloopdag hybride warmtepomp

Bijna 100 dorpsgenoten kwamen woensdag hun licht opsteken over hybride verwarming. Anne Gorter van Daikin zette zijn deskundigheid deze dag helemaal voor Wijnjewoude in. Dit werd zeer gewaardeerd. De prijsvraag over de hybride warmtepomp werd gewonnen door Germa van der Wal. Zij ontvangt 2 VIP kaarten van hoofdsponsor Daikin voor de World Cup schaatsen in Thialf.
De andere winnaars ontvangen elk 2 toegangskaarten voor een wedstrijd.

In zijn presentaties wist Gorter de werking en voordelen van hybride verwarming goed duidelijk te maken. Het is dé manier om veel gas te besparen en toch de comfortabele warmte van de ketel te behouden. Omdat elk huis en elke bewoner anders is, kwamen er veel vragen naar boven, maar Anne wist iedereen goed te bedienen.

Een prima resultaat haal je met een vaste combinatie van hr-ketel en warmtepomp. Een voorbeeld daarvan is de Daikin-Intergas waarvan binnendeel en buitendeel in de demobus te zien waren. Maar een hybride warmtepomp combineren met je bestaande hr-ketel is ook een goed mogelijkheid. Lokale installateurs komen met interessante aanbiedingen, ook van andere merken. Ondanks dat de warmtepomp veel stroom verbruikt, bespaar je jaarlijks toch honderden euro’s.

Bezoekers zeiden veel wijzer te zijn geworden over hoe ze hun huis met hybride verwarming comfortabel warm kunnen stoken terwijl ze toch veel gas besparen. Als zij anderen daarover vertellen, vormen ze ‘de steen in de vijver’ waarbij we gezamenlijk toewerken naar een energieneutraal Wijnjewoude.

Als je de toename van stroomverbruik niet zelf kunt opwekken en je wilt wel 100% groene stroom, neem dan je energie af bij Energie Vanons. Energie VanOns is het coöperatieve energiebedrijf van de noordelijke energie coöperaties en levert écht groene, lokaal opgewekte stroom. Zo draag je ook bij aan duurzame leefbaarheid van Wijnjewoude. Kijk hier voor meer informatie.

Inmiddels is één op drie huishoudens van ons dorp lid van WEN. Tijdens de inloopdag werd het driehonderdste WEN-lid ingeschreven.

WEN wil de komende tijd vaker praktische voorlichting organiseren over verduurzamingstechnieken. Hou de nieuwsbrief en de Bân in de gaten. Ondertussen staan de energiecoaches voor je klaar om je een beetje wegwijs te maken in de verduurzaming van je huis. Je kunt hun hulp inroepen via dit formulier of mail naar besparen@wen.frl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *