Politiek café over energie-ambitie Opsterland

In 2035 wil Opsterland energieneutraal zijn, zo luidt de ambitie van het huidige college van B en W. Te ambitieus? Die vraag lag op tafel in het tweede Sa! Politiek Café.

Met een discussie tussen Bareld van der Meer (raadslid CDA) en René Koopmans (oud-raadslid van D66) over de opgave die er ligt om energie te bezuinigen. Hoe ver moet de gemeente gaan om burgers hierin te stimuleren?

Daarnaast een discussie over hoe reëel de Opsterlandse ambities zijn en welke alternatieven er nog zijn voor zonne-energie. Met aan tafel Jan van Dalen (raadslid Opsterlands Belang), Elske Beintema (raadslid GroenLinks-OpsterLanders), Pieter de Kroon (voorzitter Wijnjewoude Energie Neutraal) en Hilbert Hoekstra (Energiecoöperatie Krigel uit Nij Beets).

Pieter de Kroon benadrukte vooral dat de warmtetransitie hoog op de agenda moet staan. Zie de uitzending vanaf ongeveer minuut 18.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *