Voorbarige berichtgeving over subsidie warmtepomp 2022

Eind oktober is door de Vereniging Eigen Huis (VEH) aangekondigd dat er in 2022 extra subsidie komt voor (hybride) warmtepompen. Dit bericht van de VEH hebben wij overgenomen op onze website. VEH meldt nu een belangrijke wijziging, ten opzichte van eerdere berichtgeving, namelijk dat de extra subsidie alléén geldig is voor installaties die in 2022 zijn geïnstalleerd.

Eerder kondigde de VEH aan dat huiseigenaren ook voor dit verhoogde subsidiebedrag in aanmerking zouden komen wanneer zij de installatie in 2021 plaatsen. Dit blijkt nu onjuist. Huiseigenaren die tot en met eind december 2021 een hybride warmtepomp installeren komen waarschijnlijk alleen in aanmerking voor de huidige subsidievoorwaarden en het subsidiebedrag van 20% van de gemiddelde totale investeringskosten.

De exacte voorwaarden voor 2022 worden naar verwachting begin december bekend gemaakt door de RVO. Daarin staan ook de nieuwe bedragen per type installatie.

WEN adviseert nu – anders dan in ons nieuwsbericht van 30 oktober jl. * – om te wachten met het installeren van een (hybride) warmtepomp tot de nieuwe subsidievoorwaarden in de Staatcourant en op de site van RVO zijn gepubliceerd. We houden je op de hoogte.

Lees hier het bericht van de Vereniging Eigen Huis.

 *) Om verwarring te voorkomen hebben we het bericht van 30 oktober jl. op wen.frl verwijderd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *