Grondwerk zonneweide gestart

De kans is groot dat volgende week het 1,5 ha perceel klaar ligt als voorbereiding op de bouw van de zonneweide in begin juli.

Uit overleg met omwonenden kwam de wens naar voren om een wandelpad te realiseren tussen de heesterrand (afscheiding van de panelen) en de slootkant langs de Tolleane. We vinden het een goed idee en hopen dat de gemeente hier ook mee akkoord gaat.

Op de noordhoek komt een extra dam. Je kunt dan straks met je hond een veilig wandelingetje maken langs de zonneweide.
Voorlopig wordt het perceel met gras ingezaaid om de bodem te verstevigen. Komende zomer kun je een tijdelijke rand van manshoge vezelhennep verwachten waarmee de panelen grotendeels aan het zicht worden onttrokken. In de herfst gaan we dan een vogelvriendelijke heesterrand aanplanten en kan het wilde bloemenzaad onder de panelen worden gezaaid, zodat bijen, vlinders en andere insecten zich hier thuis gaan voelen.

Bij de dam aan de zuidkant hopen we later een leuk informatiepaneel over de biodiversiteit op onze zonneweide te plaatsen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *