Grote nieuwsgierigheid naar hybride warmtepomp

Ruim 75 dorpsgenoten kwamen belangstellend binnenlopen in de Swingel, waar op 30 maart de tweede informatiedag over hybride warmtepompen door WEN werd gehouden.
Met een hybride warmtepomp is een besparing van 40% tot 70% op het gasverbruik haalbaar. Heel aantrekkelijk dus in een tijd dat de energieprijzen de pan uit rijzen. Het is een prima oplossing voor de wat oudere en niet perfect geïsoleerde huizen, waar ons dorp rijk aan is.

Binnen werd door WEN regelmatig een korte presentatie gehouden met uitleg over de hybride warmtepomp, de kosten, besparingen en subsidies. Buiten stond een demonstratiebus van Daikin met een aantal opstellingen en kon het warmtepompgeluid met eigen oren ervaren worden. In de Swingel een demo-opstelling van Installatiebedrijf de Boer in samenwerking met Thermo Noord. Er was volop gelegenheid voor gesprekjes met leden van het WEN-bespaarteam, energiecoaches en enthousiaste dorpsgenoten die al een (hybride) warmtepomp bezitten.
Aan de WEN-tafel konden Wijnjewoudsters de gratis Earn-E energiemonitor ophalen en meteen laten registreren.

Al met al is de informatiedag als gezellig en vooral heel zinvol ervaren. Diverse bezoekers konden hun laatste vragen stellen en velen vertrokken met het voornemen een hybride warmtepomp te bestellen en daarvoor hun stimuleringsbijdrage in te zetten. Helaas konden er geen harde toezeggingen worden gedaan over de levertijden.

De sheets van de presentatie:

Voor meer informatie over de hybride warmtepomp:  kijk eens op milieucentraal of bij het duurzaambouwloket

1 reactie

  1. Bert van der Meulen op zegt:

    Het was weer een leerzame dag vandaag. Bedankt voor het overbrengen van jullie kennis, kunde en ervaring over dit interessante onderwerp!!
    Heldere presentaties van WEN, aantal medebewoners uit het dorp en bedrijven.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *