Pluim voor 300ste aanvrager stimuleringsbijdrage

Nauwelijks een jaar na de feestelijke aftrap van Proeftuin Wijnjewoude heeft inmiddels de 300ste waardebon voor verduurzaming een bestemming gekregen. Daarmee is al een half miljoen euro aan bewoners toegekend.

Gisteren was er voor de pers een korte bijeenkomst om onze ervaringen met de succesvol gebleken besparingsaanpak te delen. Bij WEN gaat het om persoonlijke aandacht en maatwerk voor elke bewoner. WEN stimuleert en ondersteunt waar gewenst, maar de regie blijft volledig bij de bewoner. Dat wordt sterk gewaardeerd, zo bleek uit het gesprek dat Projectleider Besparen Tina Hulst gisteren voerde met René Goseling als woningeigenaar. En ook met Jelke Nijboer, die als huurder ervaart dat met de ondersteuning van WEN en de stimuleringsbijdrage ook voor huurwoningen echte stappen worden gezet.
Namens gemeente Opsterland vertelde Timo Veen hoe de persoonlijke aanpak van WEN zich positief onderscheidt en hoe trots de gemeente daarop is.

René Goseling kreeg als 300ste aanvrager gisteren een pluim van WEN uitgereikt en staat daarmee symbool voor alle 299 voorgangers in het dorp die al actief bezig zijn met het verduurzamen van hun huis.

….de grasplant met pluim staat symbool voor de pluim die alle dorpsbewoners verdienen met hun verduurzamingsacties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *