Nieuwe stimuleringsregeling

Aan het eind van vorig jaar liep de Stimuleringsregeling WEN af. In de bijna drie jaar dat de regeling van kracht was, hebben ruim 70% van de woningeigenaren, huurders, verhuurders en bedrijven een aanvraag gedaan. Een fraai resultaat!

In het nieuwe jaar gaan we meteen door met een tweede stimuleringsregeling, om verdere stappen te zetten op weg naar een energieneutraal Wijnjewoude. Deze week krijgt elk adres in ons dorp daarom opnieuw een waardebon in de brievenbus. Dit keer een bon van € 1.000 die inwoners kunnen gebruiken voor het zetten van verdere verduurzamingsstappen.

In grote lijnen wordt met de tweede stimuleringsregeling voortgeborduurd op de eerste regeling. Belangrijke verschillen zijn dat de bijdrage niet meer gebruikt kan worden voor het vervangen van witgoed. En ook dat we nog meer accent leggen op gasbesparing. Dit laatste betekent dat de bon nog wel voor zonnepanelen kan worden gebruikt, maar alleen ten behoeve van een (hybride) warmtepomp.

Voor mensen met een huurhuis is het vaak lastiger om zelf maatregelen te nemen. Voor hen is het goed om te weten dat zij via WEN een (hybride) warmtepomp – met eventueel zonnepanelen – kunnen huren en dat zij het bedrag van de WEN-waardebon kunnen inzetten om het huurbedrag te verlagen.

Lees hier alles over de nieuwe stimuleringsregeling en het doen van een aanvraag.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *