Werkgroep Leefbaarheid brengt eindrapport uit

Onlangs presenteerde Werkgroep Leefbaarheid 2 haar eindrapport.
Op grond van meerdere onderzoeken door verschillende deskundige instanties concludeert de werkgroep dat er geen overlast te verwachten is van een centrale monovergister aan de Tolleane.

Nu aan de voorwaarden van WEN is voldaan dat ‘een centrale monovergister alleen gebouwd kan worden zonder overlast’ kan de periode van planontwikkeling worden afgesloten en gaat de coöperatie een nieuwe fase in. WEN gaat zich nu voorbereiden op de aanvraag van een omgevingsvergunning en vervolgens een bouwvergunning.

De door de gemeente ingestelde werkgroep werd, net als Leefbaarheid 1, ondersteund en voorgezeten door Arjen Bosch, vrijwilliger bij voormalig Heidemij, nu Katalys. Katalys ondersteunt burgers bij complexe ruimtelijke plannen. De werkgroep kreeg als opdracht: Onderzoek welke varianten van monomestvergisting haalbaar zijn en analyseer of zo’n variant zonder overlast kan functioneren.
Het eindrapport inclusief alle onderzoeken, de presentatie en het verslag van de informatiebijeenkomst op 7 februari jl. vind je op de pagina van de Werkgroep Leefbaarheid 2 op wijnjewoude.net .

De werkgroep doet aanbevelingen aan de Gemeente Opsterland voor een goede verkeersafwikkeling en aan WEN voor een landschappelijke inpassing in samenwerking met het dorp. Nadere informatie over hoe dit vorm krijgt en hoe jij mee kunt denken, volgt.

Binnenkort wordt het eindrapport officieel aan de opdrachtgever Gemeente Opsterland aangeboden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *